Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-14-2008, 09:32 AM   #1
Inactive Account




Join Date: Feb 2008
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 6
K20 Raw problem

Here's the issue, new K20 (month and a half). The EXIF data does not show up in the raw data, but shows up only in Jpg's .

1) Tried both PEF and DNG, neither will show EXIF data up in the photo browser, nor can they be pulled up in the photo lab. Jpg has the EXIF data.

2) Photo lab gives "Failed to display preview"

3) tried different SD cards and even direct usb connection.

4) Reloaded PC software, even tried on another computer. The Raw pictures show up in the photo browser, but no data and will not load into Photo lab

5) Updated firmware from 1.00 to 1.01, no change.

6) Tried 3 different lenses, same result. K10d shots works fine with all data.

7) Bad PEF's are 11- 14 Mb. The bad DNG are 23 Mb.

Searched forum but saw nothing similar.

Any ideas?? . . or is it on it's way to the mountains of Colarado . . .

12-14-2008, 09:48 AM   #2
Ole
Administrator
Ole's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Copenhagen, Denmark
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,881
You do use the version of the Pentax Photobrowser software which came with the K20D, release 3.50 I believe it is?
12-14-2008, 10:01 AM   #3
Inactive Account




Join Date: Feb 2008
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 6
Original Poster
Let me try that . .the photo browser says 3.10 . .I'll let you know in about 5 minutes.
12-14-2008, 10:11 AM   #4
Inactive Account




Join Date: Feb 2008
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 6
Original Poster
Problem solved, version 3.5. Thank you very much

boy do I feel like a doofus . . .and to think I spent hours last night taking pictures trying to figure this out . . .If anything . .it was great training for the menu functions

I'll go play in traffic now . . .

12-14-2008, 01:40 PM   #5
Site Supporter
Sailor's Avatar

Join Date: Nov 2006
Location: Coastal Texas
Photos: Gallery
Posts: 18,811
QuoteOriginally posted by 300xcw Quote
Problem solved, version 3.5. Thank you very much

boy do I feel like a doofus . . .and to think I spent hours last night taking pictures trying to figure this out . . .If anything . .it was great training for the menu functions

I'll go play in traffic now . . .
Your thread makes me feel good, 300xcw - I thought I was the only one that does stuff like this! You should see my list of screw ups - this episode pales in comparison.

I'll be getting a new K20D on Christmas morning - this is a good reminder to load the latest software.

Thanks again.

Jer
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
browser, camera, data, dng, dslr, exif, k20, lab, mb, photo, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K20 body problem? Ben Pentax DSLR Discussion 3 12-18-2009 03:22 PM
K20 RAW & WB questions... FHPhotographer Pentax DSLR Discussion 3 08-18-2009 09:10 PM
K20 Focus problem... FHPhotographer Pentax DSLR Discussion 23 08-14-2009 02:51 PM
K20 Live View Problem five7chord Pentax DSLR Discussion 4 02-16-2009 02:57 PM
K20 screen preview problem? pentaxmz Pentax DSLR Discussion 8 12-17-2008 12:55 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:55 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top