Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-28-2009, 10:58 PM   #1
Forum Member




Join Date: Oct 2007
Location: Saint Louis
Posts: 88
Is it broken?

I have a K10D and tonight I had to take photos for my friends moms 50th b-day party. I have a 540fgz flash and had it set to P-TTL and was ready to go. Took a couple pics with it and they were ok. Then I changed my flash setting to Auto and also took a few. It seemed like the flash recharged faster in Auto so I kept it there, but then it stopped recharging completely and I couldn't use it. I thought it was the batteries so I changed them, but it still wouldn't wwork for me. Every once in a while I'd get the red light but it would only take one pic and never recharge again.

I ended up just taking it off and using, yes sadly, the built in flash Was not happy about it at all. Can someone please tell me what happened??? DO I have something set wrong maybe on the flash or do you think it may be damaged or defective? I really appreciate any advice I am given here. Thank you in advance.

03-03-2009, 02:33 PM   #2
Veteran Member
iced's Avatar

Join Date: Aug 2008
Location: Southwest Ga.
Photos: Gallery
Posts: 309
I had a similar problem and it was not properly seated and locked in the hot shoe. Other than that you will probably have to drag out the old dreaded manual.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
auto, camera, dslr, flash, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lens is broken: broken mount nemo9439 Pentax SLR Lens Discussion 4 08-27-2010 09:52 AM
Broken ZX-10? Stykkisholmur Pentax Film SLR Discussion 1 09-21-2009 08:52 PM
Broken dreams, broken camera brkl Post Your Photos! 3 03-10-2009 05:08 PM
I think it's broken? Redmanll34 Photographic Technique 7 04-24-2008 06:40 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:20 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top