Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
06-18-2009, 04:11 PM   #1
New Member




Join Date: Jun 2009
Posts: 2
K10D startup problem

Hi! Iv got a problem i just cant fix. When I tried to start up my K10D today it just showed a battery-symbol in the small Lcd-screen. It wont react to any of the buttons, and Ive tried to charge the battery and to disconnect/connect the lens.
Do anyone know a solution? I really want to use it this weekend.
Best regards Henrik

06-18-2009, 07:55 PM   #2
Senior Member
fishy's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: Brussels
Photos: Gallery
Posts: 199
That can happen if the SD card door is open. Maybe a faulty micro switch?
(Just tried to start my K10D with door open, battery indicator comes on, goes off, then nothing. That happen to you too?)
06-18-2009, 08:00 PM   #3
Site Supporter




Join Date: Jul 2008
Location: Detroit MI, USA
Posts: 503
QuoteOriginally posted by killernils Quote
Hi! Iv got a problem i just cant fix. When I tried to start up my K10D today it just showed a battery-symbol in the small Lcd-screen. It wont react to any of the buttons, and Ive tried to charge the battery and to disconnect/connect the lens.
Do anyone know a solution? I really want to use it this weekend.
Best regards Henrik
You need to try a known good battery in your K10D, not just charge the old. Even taking a volt meter to your old won't give you enough info and tell you if its good/bad, only charged/not-charged. It would not hurt to have a look at the contacts as well. I hope this is all you need, a new battery.

Good luck
06-19-2009, 01:53 AM   #4
New Member




Join Date: Jun 2009
Posts: 2
Original Poster
when I flip the startup-switch, I only get a battery symbol,and it stays that way. But I charged the battery this night (Im in Sweden), and when I tried it today it started up just right for a moment, the AF worked and did move the lens.

Someone on an another forum guessed it could be a faulty cell in the battery, so I hope it is the battery...

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k10d, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K 5 - Sensor shake on startup Naim Khan Pentax DSLR Discussion 13 10-25-2010 11:59 PM
Startup procedure SylBer Pentax DSLR Discussion 5 10-20-2010 05:18 PM
Pentax K-x first image capture on every startup comes out black akqrate Pentax DSLR Discussion 8 04-13-2010 11:50 PM
The Startup cost of Shooting Film little laker Pentax Film SLR Discussion 9 03-28-2010 11:22 AM
K10D problem Darius4522 Pentax DSLR Discussion 47 02-16-2007 09:01 PM



All times are GMT -7. The time now is 12:00 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top