Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-07-2009, 11:18 PM   #16
Veteran Member




Join Date: Jun 2009
Photos: Albums
Posts: 1,679
OK...using v1.01 the pre-flash focus assist light does work in AF.C but not AF.S....can someone with v1.03 verify it still works in that version?

EDIT: I flashed back to v1.03 and yes the flash-focus assist does work in AF.S but not AF.C I am OK with that but I did not find any reference in the manual that states how the flash-assist functions in the two modes.


Last edited by brecklundin; 07-07-2009 at 11:24 PM.
07-07-2009, 11:24 PM   #17
Damn Brit
Guest




QuoteOriginally posted by brecklundin Quote
OK...using v1.01 the pre-flash focus assist light does work in AF.C but not AF.S....can someone with v1.03 verify it still works in that version?
No!

Check your Live View, does it make a sound that it didn't do before?
Auto Focus doesn't work in Live View either.
07-07-2009, 11:39 PM   #18
Veteran Member




Join Date: Jun 2009
Photos: Albums
Posts: 1,679
Gary,

AF works for me in Live View an the flash-assist will fire in LV as long as I have the mode set to AF.S. I don't hear any noise I remember as different, but remember I am only a bit over a week with the camera. So, it would be easy for me to miss something, but to me it sounds the same.

Did ya try the old trick of removing the battery in-case the system vapor-locked in some fashion? I know that is a stooopid grasping at straws thing, but stranger things have happened.

Sans that working maybe flash back to v1.01?

Just spit-balling ideas is all...this stinks for ya!!
07-07-2009, 11:41 PM   #19
Damn Brit
Guest




I've started a thread with Poll in News and Rumours, let's see if this is isolated or if others are having problems.
https://www.pentaxforums.com/forums/pentax-news-rumors/65811-possible-serious...-firmware.html

07-08-2009, 12:24 AM   #20
Forum Member




Join Date: Jan 2009
Location: Berlin, Germany
Posts: 62
the German Pentax page still offers 1.03. (Downloads - PENTAX Europe GmbH)
07-08-2009, 12:32 AM   #21
Veteran Member




Join Date: Jun 2009
Photos: Albums
Posts: 1,679
QuoteOriginally posted by kasv Quote
the German Pentax page still offers 1.03. (Downloads - PENTAX Europe GmbH)
At last check so did Pentax Japan (english version -- link is in a post above)...but if it is still up in those countries, why would they pull it from the US site? It seems odd to me...
07-08-2009, 12:38 AM   #22
Damn Brit
Guest




I've just checked the US site and you can't access any firmware. Click the button and nothing happens.
07-08-2009, 12:43 AM   #23
Veteran Member




Join Date: Jun 2009
Photos: Albums
Posts: 1,679
Gary,

Maybe the link above is busted (I din't check) but I just looked at the Pentax US site again and they have v1.03 back up...maybe there was a server goof? I was also able to d/l the firmware...

07-08-2009, 12:44 AM   #24
Veteran Member




Join Date: Jun 2009
Photos: Albums
Posts: 1,679
btw, if you want v1.01 let me know and I will stuff on a server for ya...
07-08-2009, 12:47 AM   #25
Damn Brit
Guest




Thanks, I'm going to call Pentax tomorrow (today) see what they say.
07-08-2009, 12:49 AM   #26
Veteran Member




Join Date: Jun 2009
Photos: Albums
Posts: 1,679
sounds good...I'm off then...get some sleep...I hope to for a change.
07-08-2009, 01:13 AM   #28
Veteran Member
benjikan's Avatar

Join Date: Jan 2007
Location: Paris, France
Photos: Gallery
Posts: 4,309
QuoteOriginally posted by Damn Brit Quote
Were you at least able to get a visible picture? I just get black.

I also noticed the camera making a not very nice noise while using Live View. I'm pretty sure it didn't before the firmware upgrade.
I suggest that EVERYBODY at Pentax Forums send PENTAX Imaging a Piece of their MIND. That should do the trick..I am serious!!!
07-08-2009, 01:30 AM   #29
Damn Brit
Guest




QuoteOriginally posted by benjikan Quote
I suggest that EVERYBODY at Pentax Forums send PENTAX Imaging a Piece of their MIND. That should do the trick..I am serious!!!
Unfortunately it seems isolated at the moment to the extent that it would be hard to prove it's the firmware, we only have suspicion.
07-08-2009, 01:48 AM   #30
Dom
Guest




sorry to hear about your problems I've nothing with my K20D and v1.03. Look on the bright side if v1.03 has got problems with it we should get a v1.04 and if Pentax is felling generous they might sort some of the other thing out like 'dark frame'.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, firmware, k20d, k20d firmware, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
k20d v1.04 firmware barn154 Pentax DSLR Discussion 4 08-21-2010 02:32 AM
K20D Firmware v1.04 nanhi Pentax DSLR Discussion 5 05-13-2010 08:17 AM
K20d firmware VincenTC Troubleshooting and Beginner Help 4 12-04-2009 12:46 AM
K20D v1.03 Firmware bobrapp Pentax News and Rumors 124 07-03-2009 01:18 AM
K20D Firmware 2.0? morfic Pentax DSLR Discussion 1 11-01-2008 02:37 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:55 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top