Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-20-2009, 10:52 PM   #1
Senior Member
fishy's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: Brussels
Photos: Gallery
Posts: 199
Strange frame on K10D

Last weekend I was out shooting and after swapping lenses (replaced the Sigma 30-700 with DA* 16-50) I had a few shots (maybe 10) that had a weird rotated border.. Looks like something loose inside the camera. I checked, but all looked normal.
Should I be worried? Never seen this before (or since) shot of cloudy sky only:
Name:  example-1.jpg
Views: 268
Size:  41.5 KB

07-21-2009, 12:54 AM   #2
Ash
Community Manager
Loyal Site Supporter
Ash's Avatar

Join Date: Mar 2007
Location: Toowoomba, Queensland
Photos: Gallery | Albums
Posts: 22,692
Was a lens attached when this photo was taken?
It looks like an actuation was made without a lens on here, but I'd need to know more...
Did you notice the shutter going off while switching lenses?
Do photos come out fine now?
07-21-2009, 01:05 AM   #3
Senior Member
fishy's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: Brussels
Photos: Gallery
Posts: 199
Original Poster
There was a lens. (DA*16-50) This problem was there for a few shots. When I noticed, I took off the lens and checked the sensor (mirror-up) could see nothing wrong and problem gone.
I have a few 'normal' pics with this phenomenon, I just took this one as a test shot, to make sure nothing was hanging in front of the lens. Yes, photos are fine now.
07-21-2009, 01:30 AM   #4
Zav
Pentaxian
Zav's Avatar

Join Date: Feb 2009
Photos: Gallery
Posts: 1,339
The last time I had sthg like was when my lens hood was not correctly mounted.

07-21-2009, 01:38 AM   #5
Senior Member
fishy's Avatar

Join Date: Aug 2007
Location: Brussels
Photos: Gallery
Posts: 199
Original Poster
Hey! Good call! (Feel a bit stupid now...)
Can sort-of reproduce it, just not with such straight edges. but I'll be more than happy to accept it was the hood (and me) and not a sensor issue...
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Really strange problem with K10d unclephil12 Pentax DSLR Discussion 3 12-31-2009 11:07 PM
Strange K10D noise pattern miriya Pentax DSLR Discussion 6 03-15-2009 10:09 AM
Strange K10D + Pentax 18-250 behavior henzo Pentax DSLR Discussion 1 06-03-2008 05:54 PM
Strange K10D noise JustinK10D Pentax DSLR Discussion 7 08-06-2007 02:46 PM
Strange problems with my K10D Narcoleptic Pentax DSLR Discussion 8 06-25-2007 09:51 AM



All times are GMT -7. The time now is 10:40 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top