Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-09-2009, 06:36 AM   #1
Loyal Site Supporter
smf's Avatar

Join Date: Feb 2008
Location: Midland, MI
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,356
Failure to fire/display problem

Please help me diagnose and solve my K100D's problem.

With any of several lenses mounted, the camera does not fire. The only displays on the LCD are a flashing-on-and-off Av followed by two dashes which also flash on and off, the battery charge-level's indicator, and the exposure number.

If I shut off the camera and remove the lens, there's no AV display (and thus, it is not flashing), but the battery indicator and exposure number do display. And there are symbols to the left of the exposure number which weren't there when the lens was installed.

I have replaced the rechargeable batteries with nonrechargeable batteries. That did not solve the problem.

I have fully charged the rechargeable batteries. That didn't solve the problem.

I replaced the SD card. That didn't help either.

Thanks in advance.
Stu


Last edited by smf; 11-09-2009 at 07:44 AM. Reason: fix typos
11-09-2009, 08:50 AM   #2
smf
Loyal Site Supporter
smf's Avatar

Join Date: Feb 2008
Location: Midland, MI
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,356
Original Poster
Although I might be speaking too soon, I think I'm out of the woods, thanks to an online chat with Pentax North America's customer support.
Thanks to everyone who read my original message. I'll start a new thread if trouble returns and is not resolved with Pentax's online customer support.
11-09-2009, 10:51 AM   #3
Pentaxian
Wheatfield's Avatar

Join Date: Apr 2008
Location: The wheatfields of Canada
Posts: 10,042
Set the lens aperture to A, or else turn on use of aperture ring in the menu.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
av, batteries, battery, camera, display, dslr, exposure, failure to fire/display, indicator, lens, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax K-x image display color flickering problem. Coeurdechene Pentax DSLR Discussion 5 04-24-2012 05:07 PM
Pentax k100d Super back LCD display problem pisach Pentax DSLR Discussion 2 05-30-2010 10:31 PM
Display problem in gallery Iam1of2 General Talk 3 04-17-2010 03:08 PM
Image display problem Magpie Pentax Compact Cameras 4 04-05-2009 06:37 PM
Pentax k10d display problem help lol pwnstar Pentax DSLR Discussion 3 05-09-2008 08:27 PM



All times are GMT -7. The time now is 03:24 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top