Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
11-26-2009, 04:23 PM   #1
Junior Member




Join Date: Oct 2009
Location: Vancouver
Posts: 31
Weird issue with SR on K-7

So I just got my K-7 back from repair, for nothing having to do with SR (it was to fix a creaky body). Everything seemed hunky dory at first, but then when I was taking some test shots, I noticed that almost all my pictures with SR on were blurry (taken handheld). So I switched on live view, and noticed that (long story short), when the shutter speed is at about 1/125s, everything is nice and dampened, but once it gets up to about 1/250s and faster, some weird things start happening:

1) There's this very jittery movement that can be seen when zoomed in to 4 or 6x, that looks very similar in amplitude and frequency as to the jittery movement seen with SR off (it basically looks as though SR is off).

2) The SR mechanism seems to be making more noise than usual.

3) When on a tripod, there is NO movement of the image with SR on. This is unusual, as normally, with SR on and the camera on a tripod, there is a slight swaying of the image. Indeed, I can see this normal swaying on my camera when the shutter speed is set to 1/125s and slower.

Just to say it before anyone else does, I'm not imagining this; I am ABSOLUTELY convinced this is happening. However, I can't say whether this was happening before I sent it in for repair.

So, if anyone could do the same test with the K-7 and these conditions, I'd really appreciate it, so I know if this is normal for the K-7, or if I need to send it back for round 2 of repair. I have to say, either way, I'm quite disappointed with Pentax. Either the design of the SR in the K-7 is bad, or Pentax Canada repair is bad.
And just in case you're wondering, I first noticed this problem with my DA*300mm lens, but then observed it on my other (shorter) lenses as well. So it's not just a question of the focal length being too much for the SR to handle (although of course the jitteriness is exaggerated at 300mm).

Thanks a lot!

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, image, issue with sr, k-7, movement, pentax, photography, repair, sr, test, tripod
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vivitar MC Tele Converter 2X PK-A/R-PK issue...or no issue? WiseOx Pentax SLR Lens Discussion 5 06-11-2014 01:14 PM
Weird mirror lens metering issue GibbyTheMole Pentax DSLR Discussion 4 11-03-2010 05:53 AM
Weird AF-540FGZ underexposure issue richg35 Pentax Camera and Field Accessories 6 12-26-2008 12:05 PM
A printer issue, or a processing issue... FHPhotographer Digital Processing, Software, and Printing 0 10-03-2008 12:13 PM
Weird focus issue. dwinnert Pentax DSLR Discussion 8 05-24-2007 12:25 AM



All times are GMT -7. The time now is 04:43 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top