Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-10-2009, 10:18 AM   #1
New Member




Join Date: Dec 2009
Photos: Gallery
Posts: 3
Am I doing something wrong...?

...or is my new K-7 not shifting iso in any other mode beside Green? I've tried everything, but to no avail. Even in a dark room, the iso stays at 100, while the shutter speed gets longer and the aperture goes to max. I've checked to make sure iso is in auto mode, with a range of 100-1600, with the auto shift mode set to normal. Really could use some help. Thanks.


Last edited by imwillb; 12-10-2009 at 11:18 AM.
12-10-2009, 11:07 AM   #2
Veteran Member
blende8's Avatar

Join Date: Feb 2007
Location: Bremen, Germany
Photos: Albums
Posts: 1,484
Did you really try all modes?
Auto-ISO does not work in M, Sv, B and X.

Set the camera to Av and try again.
12-10-2009, 11:28 AM   #3
Pentaxian
Lowell Goudge's Avatar

Join Date: Jan 2007
Location: Toronto
Photos: Gallery | Albums
Posts: 15,314
this took me a while to figure out.

on the info screen where the ISO is displayed (as opposed to the screen with auto iso range shown) press the ISO button.

in the bottom right corner of the LCD you see a green dot surrounded by white and the word AUTO in green

Press the green button and auto ISO is enabled
12-10-2009, 11:49 AM   #4
New Member




Join Date: Dec 2009
Photos: Gallery
Posts: 3
Original Poster
ah cha! it works! thanks a bunch.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
auto, camera, dslr, iso, mode, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Something has gone wrong with the 77! barondla Pentax SLR Lens Discussion 3 08-14-2010 09:25 AM
What's wrong with my A 28/2.8? Rense Pentax SLR Lens Discussion 5 01-10-2010 06:16 AM
this is all new to me what am I doing wrong? janstew Digital Processing, Software, and Printing 4 12-22-2009 11:56 AM
What did I do wrong? Allan Photographic Technique 19 04-24-2008 01:37 PM
What's right and what's wrong? dws1117 Photo Critique 2 01-08-2008 09:13 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:12 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top