Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-20-2009, 10:46 PM   #1
New Member




Join Date: Dec 2009
Location: Perth
Posts: 4
Pentax K10 D Fault. Images are Green. Please Help.

Hi all,

So, my K10 D is playing up. The images I take are all turning out green. They are also green when you review them on the LCD screen.

I can utilise the 'Black and White' and 'Sepia' functions which work fine but all the pictures taken in colour are green!

I am stumped! I've read the manual and can't see anything that could be causing it, I've performed searches on here and Google and can't find anything related to my problem.

I have performed a flash upgrade to V1.30 and that made no difference.

Here is a sample of what is occuring, I just took this pic 5 minutes ago.



Any ideas? Hopefully it is something simple and it's just me being a Noob..

Cheers

Mitch

12-21-2009, 01:43 AM   #2
Veteran Member
blende8's Avatar

Join Date: Feb 2007
Location: Bremen, Germany
Photos: Albums
Posts: 1,484
Unfortunately this means that you have to send it in.
It's a sensor fault.
12-21-2009, 01:47 AM   #3
Senior Member
eigelb's Avatar

Join Date: Mar 2009
Location: Italy
Posts: 174
Have you changed the white balance settings ?

try to set it to auto white balance "AWB"
12-21-2009, 02:53 AM   #4
Damn Brit
Guest




Try doing a reset. This will take everything back to factory settings. If it is still the same and I suspect Blende8 is correct, you have a sensor fault.

12-21-2009, 05:46 PM   #5
New Member




Join Date: Dec 2009
Location: Perth
Posts: 4
Original Poster
Yep, I have performed a reset and checked the white balance. I will have to find the repairer in Perth and send it in. Bugger..

Thanks for the replies.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, images, k10, pentax k10, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax Da 16-45 or D200 fault djayvo Pentax SLR Lens Discussion 4 10-25-2010 07:27 PM
Problem with K10 - Green pictures arratetxu Troubleshooting and Beginner Help 10 05-05-2010 03:18 AM
New K20D User - Green and P setting images seem dark / muddy eznewmedia Pentax DSLR Discussion 20 07-21-2009 05:10 PM
Yellow/green images mickie618 Troubleshooting and Beginner Help 9 05-27-2009 06:13 AM
K10+Green Monster Seats+Sigma70-200+1.4tc :) vievetrick Post Your Photos! 4 08-03-2007 09:09 PM



All times are GMT -7. The time now is 11:53 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top