Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-28-2010, 11:59 PM   #1
Senior Member




Join Date: Dec 2009
Location: MA
Posts: 133
Problem with K100D and M lens

I have a K100D and Im having trouble with my 50mm M F/2 lens. It was working for the past week, "use aperture ring" is permitted and everything was fine until tonight. I was using my 18-55 lens, I switched to the 50mm and the shutter will not actuate. It did once or twice but now nothing. The "F--" is not flashing, and nothing has changed. The shutter actuates perfectly fine with the kit lens or without a lens.

Any ideas?

01-29-2010, 12:12 AM   #2
Damn Brit
Guest




Try cleaning the contacts.
Is it still working with the 18-55?
01-29-2010, 04:06 AM   #3
Pentaxian
Fogel70's Avatar

Join Date: Sep 2009
Location: Stockholm, Sweden
Photos: Albums
Posts: 1,737
Maybe the focus is set to AF, not M?
01-29-2010, 07:53 AM   #4
Senior Member




Join Date: Dec 2009
Location: MA
Posts: 133
Original Poster
QuoteOriginally posted by Fogel70 Quote
Maybe the focus is set to AF, not M?
D'oh! Didnt realize that wouldnt let it fire. It was on AF, now it works with MF. Thank you!

01-29-2010, 08:59 AM   #5
Pentaxian
Marc Sabatella's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Denver, CO
Photos: Gallery
Posts: 10,686
It *will* fire with the switch set to AF - but only if the AF sensors agree that the image is in focus.
01-29-2010, 01:05 PM   #6
Senior Member




Join Date: Dec 2009
Location: MA
Posts: 133
Original Poster
QuoteOriginally posted by Marc Sabatella Quote
It *will* fire with the switch set to AF - but only if the AF sensors agree that the image is in focus.
ahhhhh that must be why it fired a couple random times.

thanks for the help.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
50mm, camera, dslr, k100d, lens, photography, shutter
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with K100D AF mummarazzi Pentax DSLR Discussion 2 11-06-2010 09:59 PM
K100D AF problem DisneydaveCT Pentax DSLR Discussion 2 03-30-2009 10:14 AM
K100D problem? Zou Pentax DSLR Discussion 5 03-22-2009 12:03 PM
Help!! I think my k100d has a problem! barbosas Pentax DSLR Discussion 3 05-21-2007 03:20 PM
problem with K100D Branimir Pentax DSLR Discussion 15 12-20-2006 11:05 AM



All times are GMT -7. The time now is 11:39 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top