Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
02-10-2010, 09:09 PM   #1
New Member




Join Date: Dec 2009
Location: Washington, DC
Posts: 9
K7 Flash Problem

Hey,
I was wondering if you guys could help me out. The built in flash on a K7 doesn't seem to engage no matter what I do. I've tried different settings, read the manual, searched the web and I am not sure what one must do to use the flash. I am wondering if I have some sort of defective camera or weather there is something that I don't understand.
Thank you in advance for your input, I appreciate your help.


Paul

02-10-2010, 09:51 PM   #2
Veteran Member
mattdm's Avatar

Join Date: Feb 2007
Location: Boston, MA
Photos: Gallery
Posts: 2,964
QuoteOriginally posted by pavtu Quote
Hey,
I was wondering if you guys could help me out. The built in flash on a K7 doesn't seem to engage no matter what I do. I've tried different settings, read the manual, searched the web and I am not sure what one must do to use the flash. I am wondering if I have some sort of defective camera or weather there is something that I don't understand.
Thank you in advance for your input, I appreciate your help.
Sorry to start so basic, but: didja push the little button on the side to pop it up? What different settings have you tried?
02-10-2010, 09:51 PM   #3
Veteran Member
sterretje's Avatar

Join Date: Dec 2008
Location: Roodepoort, South Africa
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,534
I only have the manual for the K7 and not the K7 itself Page 74 of the manual states that you must push the flash button to pop it up. If that does not work, I assume it's a defective camera.

It's not clear from your post if you tried that or that you expected it to pop up automatically (as some cameras do).
02-10-2010, 10:01 PM   #4
New Member




Join Date: Dec 2009
Location: Washington, DC
Posts: 9
Original Poster
well, I did push the button to pop it up. I tried the manual mode, Av, Tv, automatic. So, the flash sign stars blinking in the view finder and on the screen, once I pop the flash - nothing. The manual says that once you turn the flash on it will start charging and than it would work, but it doesn't for me.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, flash, k7, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K10D+540 flash problem using trailing flash wirelessly PaulT Flashes, Lighting, and Studio 4 01-18-2010 10:00 AM
MZ-3 Built-in Flash Problem dav94ks Pentax Film SLR Discussion 1 07-06-2009 09:36 AM
k200d flash possible problem pentax_user Pentax DSLR Discussion 17 03-08-2009 07:29 PM
Problem with flash? juicebox Flashes, Lighting, and Studio 0 01-05-2009 11:34 PM
Problem shooting with flash on ericmjl Pentax DSLR Discussion 1 10-09-2007 02:43 AM



All times are GMT -7. The time now is 09:13 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top