Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
03-09-2010, 07:52 PM   #1
Forum Member




Join Date: Apr 2008
Location: SF Bay Area
Posts: 93
K-X made chattering, vibrating noise then froze up

I was trying out the HDR function and took a few shots looking at the results then when I went to switch back to normal mode the K-X started making a vibrating, chattering noise and it wouldn't stop. It was a constant rhythmic noise like the sensor was banging around inside the body vibrating in my hand and fairly loud.

The camera was frozen up, no settings worked and would not even shut off with the switch. I had to remove the batteries and restart. Now everything seems fine again but I would like to know what happened? Someone mentioned that my Eneloop's were low, have any ideas?


Last edited by Olypentax; 03-09-2010 at 09:21 PM.
03-09-2010, 09:23 PM   #2
Inactive Account




Join Date: Nov 2009
Location: California
Posts: 38
I had the same issue a week ago. I think I was using the HDR function with timer, and or might have been using live view and it happened just as the mirrored moved. My eneloops were on the low side now and then.

Just a loud clunk over and over that you could feel vibrate through the camera. I removed the lens, the mirror was up, and I saw what looked like a closed shutter, so no visible moving parts. On and off made no difference, eventually had to pull the batteries out, then it was fine.

I used my iPhone to record the camera doing this, if I have time when I get home I'll post it.
03-09-2010, 09:35 PM   #3
Forum Member




Join Date: Apr 2008
Location: SF Bay Area
Posts: 93
Original Poster
Thanks for you reply and your experience sounds exactly like mine. I don't need to see your video but good you have it for proof. Maybe someone else has had this issue and has an answer. I did charge up the batteries but I don't think I will try in-camera HDR again until I know what happened.

I did some HDR using AEB +-3 and blended with Lightroom Enfuse that worked great.

Last edited by Olypentax; 03-09-2010 at 09:41 PM.
03-11-2010, 11:43 AM   #4
Forum Member




Join Date: Apr 2008
Location: SF Bay Area
Posts: 93
Original Poster
Just 2 of us that ever had this issue? Must be user error.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k-x, noise, photography, switch
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
43mm 1.9 - Made in Japan Vs. Made Wherever today? Quality Issues? PentaxForums-User Pentax SLR Lens Discussion 6 05-09-2010 01:49 PM
Just made it over here! Mark In B.C Welcomes and Introductions 2 03-18-2009 02:52 PM
cs3 noise filter vs. noise ninja vs. ??? reknelb Pentax DSLR Discussion 0 03-04-2008 04:55 PM
k10d body clunking nostatic Pentax DSLR Discussion 3 03-01-2008 04:40 AM
New K10D clunking t.mauery Pentax DSLR Discussion 7 01-24-2008 08:55 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:46 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top