Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-10-2007, 04:50 AM   #1
Veteran Member




Join Date: Mar 2007
Photos: Gallery
Posts: 2,471
Weird front wheel problem.

I just noticed something very strange with my k10d. Suddenly the front wheel was not working at all, in any mode where it was supposed to do something, it did notthing. I tried to reset the power first but that didnt do anything.

After trying a bit I realized that it was the grip that was causing the problem. if I turn off the on/off switch on the grip then the front wheel works, or of course remove the grip or the battery inside it, but just changing the power also works.

I suspect, and hope! that if I recharge the battery thats in the grip then the problem will go away.

very strange thing to happen anyway..... the camera is working fine except for the front wheel with the grip attatched btw.

07-10-2007, 07:08 AM   #2
New Member




Join Date: Jul 2007
Location: Sweden
Posts: 1
I also had this problem a while ago. It turned out that one of the e-dials on the grip was turned and positioned just between the clicks on the dial. Just snap it into a click and it will work again..
07-10-2007, 09:40 AM   #3
and
Veteran Member




Join Date: Mar 2007
Photos: Gallery
Posts: 2,471
Original Poster
Haha, hey! and welcome to the forum. thats funny did you join up just to help me out?

Yep you were right on the money! I turned the wheel on the grip and now all is back to normal. Hopefully others experiencing this can run into this thread and discover the root of the problem.
07-10-2007, 01:00 PM   #4
Veteran Member




Join Date: Sep 2006
Photos: Gallery
Posts: 5,713
I think that this belongs in the Pentax Photography Knowledge Base.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
battery, camera, dslr, front, front wheel, grip, photography, power, wheel
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem with K10D RipDaJacker Pentax DSLR Discussion 9 08-07-2010 10:05 AM
weird KX problem tux Pentax DSLR Discussion 1 12-25-2009 05:42 PM
Weird Manual lens problem columbus Pentax SLR Lens Discussion 11 09-27-2009 02:00 PM
Weird double exposure problem pserko Pentax Medium Format 5 01-26-2009 07:13 PM
weird problem philmorley Pentax DSLR Discussion 5 08-31-2008 01:17 PM



All times are GMT -7. The time now is 02:18 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top