Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
07-16-2007, 04:49 PM   #1
Forum Member
property#1's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
Posts: 64
K10 Menu

I am new to the K10 and am finding the setup menu shutting down before I get finished trying to set the camera up. It seems as though I get maybe 30 sec then when I hit the menu a second time it may stay on 10 to 15 sec. Is there a way to set the menu to stay on longer or am I missing something ?

07-16-2007, 04:54 PM   #2
Veteran Member




Join Date: Jun 2007
Location: California
Posts: 426
Which menu are you referring to? When you press "menu" in the back? or you are referring to the info you see when you look through the viewfinder?

As long as I am making changes, neither of these menus turn off for me. You can set how long the metering display show up in the viewfinder though.
07-17-2007, 03:42 AM   #3
Forum Member
property#1's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
Posts: 64
Original Poster
QuoteOriginally posted by AVANT Quote
Which menu are you referring to? When you press "menu" in the back? or you are referring to the info you see when you look through the viewfinder?

As long as I am making changes, neither of these menus turn off for me. You can set how long the metering display show up in the viewfinder though.
Sorry should have been clearer in my explanation. I am referring to the menu button on the back, for setup/playback/custom settings.
07-17-2007, 04:32 AM   #4
Senior Member




Join Date: Sep 2006
Location: Tartu, Estonia
Posts: 159
With Sigma 24-135?

This is a common issue with Sigma 24-135 in Pentax mount (at least on K100D), if I recall correctly it is fixable at Sigma service.

Best and happy shooting, JR

07-17-2007, 08:13 AM   #5
Veteran Member
stewart_photo's Avatar

Join Date: Apr 2007
Location: Heidelberg, Germany
Posts: 1,864
QuoteOriginally posted by property#1 Quote
I am new to the K10 and am finding the setup menu shutting down before I get finished trying to set the camera up. It seems as though I get maybe 30 sec then when I hit the menu a second time it may stay on 10 to 15 sec. Is there a way to set the menu to stay on longer or am I missing something ?
QuoteOriginally posted by property#1 Quote
Sorry should have been clearer in my explanation. I am referring to the menu button on the back, for setup/playback/custom settings.

As far as I know, that menu should remain on until the "MENU" button is pressed once again to turn it off. At least that is how it behaves on my K10D. However, the camera itself will turn off after a preset amount of time has passed with no user activity. This may be what you're referring to. That feature can be adjusted using "Auto Power Off" in the "Settings" menu. The available options are 1, 3, 5, 10, 30 minutes, and off. The default is one minute (feels as quick as 30 sec), while I prefer three minutes.

stewart
07-17-2007, 12:35 PM   #6
Senior Member




Join Date: Mar 2007
Location: Lower Left Coast, USA
Photos: Gallery
Posts: 251
You might want to check your battery level. I’ve noticed this behavior just before the battery dies. Powering the LCD on the back is fairly taxing on the battery.
07-17-2007, 04:33 PM   #7
Senior Member
Peacekeeper's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Back at work :(
Photos: Gallery
Posts: 169
Also be careful of touching the shutter release button, that automatically turns of the menu as it thinks you are about to take a shot.

I do this all the time especially with the battery grip attached.

The edge of my hand touches the shutter release button on the grip and turns off the menu/image playback.
07-17-2007, 05:22 PM   #8
Forum Member
property#1's Avatar

Join Date: Jul 2007
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada
Posts: 64
Original Poster
QuoteOriginally posted by Reps Quote
This is a common issue with Sigma 24-135 in Pentax mount (at least on K100D), if I recall correctly it is fixable at Sigma service.

Best and happy shooting, JR
You are right reps. After reading your post I put my 50mm sigma on and the menu stays on after the 24-135 reinstalled menus shuts down almost continually. Thank-you for your response.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, k10, menu, photography, sec
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
k-x menu problem pauldish Troubleshooting and Beginner Help 5 01-28-2010 09:14 AM
K7 menu settings tsangpo Troubleshooting and Beginner Help 3 01-18-2010 06:55 AM
K10d - Menu Problems... mrchris Pentax DSLR Discussion 5 12-26-2009 02:52 PM
K10d-debug menu-IR possible? Bokeh Pentax DSLR Discussion 6 05-17-2008 05:54 PM
K100D Menu tux08902 Pentax DSLR Discussion 6 11-25-2007 10:06 AM



All times are GMT -7. The time now is 07:11 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top