Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-04-2010, 01:08 PM   #1
Site Supporter




Join Date: Mar 2009
Location: Gladys, Virginia
Photos: Gallery
Posts: 16,243
Rear Dial not Working

Just wondering if any one has experience with getting the e dials working. Just went to change the aperture on my K20 and the rear dial doesn't do anything (doesn't in any mode). Seems to spin easily, just doesn't work.

Any ideas?

04-04-2010, 01:11 PM   #2
Pentaxian
Ratmagiclady's Avatar

Join Date: Nov 2008
Location: GA
Photos: Gallery | Albums
Posts: 13,476
QuoteOriginally posted by Rondec Quote
Just wondering if any one has experience with getting the e dials working. Just went to change the aperture on my K20 and the rear dial doesn't do anything (doesn't in any mode). Seems to spin easily, just doesn't work.

Any ideas?
Is anything else, (like another dial or especially one on a grip) presently between-clicks? Sometimes that'll do that.
04-04-2010, 02:32 PM   #3
Ash
Community Manager
Loyal Site Supporter
Ash's Avatar

Join Date: Mar 2007
Location: Toowoomba, Queensland
Photos: Gallery | Albums
Posts: 22,695
Do you have a grip attached?
If so, move the grip's rear e-dial and see if that fixes the problem.
If no grip, then it may be that the contacts have loosened in the dial - you may need to get that checked out.
04-04-2010, 06:21 PM   #4
Site Supporter




Join Date: Mar 2009
Location: Gladys, Virginia
Photos: Gallery
Posts: 16,243
Original Poster
You both are exactly right. I moved the rear wheel on the grip and suddenly, hey presto, my problem was solved. Thanks a million!

04-05-2010, 02:58 AM   #5
Pentaxian
Arjay Bee's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Bamaga, QLD
Photos: Gallery | Albums
Posts: 3,057
Had exactly this experience today myself for the first time - a long photo shott depleted the battery in the camera and I switced to the grip and then the rear dial refused to zoom in on images in the rear screen. Possibly other functions failed too but that is what I noticed. Turned off the grip and turned it on again and all came good again - useful trick to remember.

My first thought though was "system failures starting - now I can justify moving to the K7" so mixed feelings about getting it to work again.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, dslr, photography
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BG4 rear e-dial freezed Dams2One Pentax DSLR Discussion 10 08-27-2009 05:15 AM
K10 Rear Dial Problems Rondec Pentax DSLR Discussion 2 07-22-2009 09:37 PM
K20D Rear E-Dial Squeak? nah Pentax DSLR Discussion 4 04-07-2009 01:44 PM
Rear e-dial stuck on K10D Groundloop Pentax DSLR Discussion 11 03-14-2008 11:22 AM
K10 rear e-dial stopped working ryan s Pentax DSLR Discussion 5 03-10-2008 03:37 PM



All times are GMT -7. The time now is 08:09 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top