Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
04-15-2010, 08:56 AM   #1
Inactive Account




Join Date: Jun 2009
Location: Carmel Indiana
Posts: 27
Problem with setting ISO on new White K-x

Anybody had this problem with K-x. Cannot get ISO range and bottom number set at ISO 200. Have had to go into Menu and reset to Default settings to then access ISO range and bottom number to ISO 200. BUT once I go in and change any settings like Custom menu, such as increased Sharpening, Hue etc. and then go back to Capture mode in AV etc. the ISO range is now 400 and above and will not go to ISO 200 unless I start over by Reset to Default. The camera is brand new..and this is an aggravating problem. Any ideas?

04-15-2010, 08:59 AM   #2
Ira
Inactive Account




Join Date: Mar 2009
Location: Coral Springs, FL
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,218
You have to turn highlight correction off.
04-15-2010, 09:00 AM   #3
Ira
Inactive Account




Join Date: Mar 2009
Location: Coral Springs, FL
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,218
Custom Menu 1...Dynamic Range...make sure HC is unchecked.
04-15-2010, 09:35 AM   #4
Veteran Member
KxBlaze's Avatar

Join Date: Feb 2010
Location: California
Photos: Gallery
Posts: 1,594
QuoteOriginally posted by Ira Quote
Custom Menu 1...Dynamic Range...make sure HC is unchecked.
That should work.

But if it does not, try shooting in full manual. I think this is the only mode anyone should ever shoot in. You will have full range of the ISO (you can expand this range from 100 -12800 in the menu if you choose so), full control over aperture and full control over shutter speed. This will help you tremendously in bettering yourself and not relying on the camera.

04-15-2010, 09:59 AM   #5
Inactive Account




Join Date: Jun 2009
Location: Carmel Indiana
Posts: 27
Original Poster
Thanks

Tried the turn Highlight correction off and now it works fine!!! Thanks so much!!!
04-15-2010, 10:03 AM   #6
Ira
Inactive Account




Join Date: Mar 2009
Location: Coral Springs, FL
Photos: Gallery | Albums
Posts: 5,218
QuoteOriginally posted by whbroker Quote
Tried the turn Highlight correction off and now it works fine!!! Thanks so much!!!
I'm not so brilliant--I learned that from someone here too.
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
bottom, camera, default, dslr, iso, k-x, menu, photography, range, reset, settings
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
K-x high ISO setting? tokyoso Pentax DSLR Discussion 10 02-23-2010 11:34 AM
Error when setting White balance itcave Troubleshooting and Beginner Help 5 10-31-2009 03:32 AM
Setting ISO 160 on analog dial? CSoars Pentax Film SLR Discussion 5 12-24-2008 03:28 PM
Firmware1.10 ISO setting by dial Question ? pcarfan Pentax DSLR Discussion 5 09-16-2007 08:37 PM
Setting custom white balance. Deni Pentax DSLR Discussion 8 07-15-2007 04:05 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:37 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top