Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
12-29-2012, 12:31 PM   #1
Inactive Account




Join Date: Dec 2012
Posts: 2
problem with pentax me(non super)

Hello everyone, i'm having a problem with my pentax me. it seems like it only fires at the meter indicated shutter speed sometimes, but most other times it fires at something like 100th. I have the switch set to auto, and i'll look through the meter and it will say something like 2 seconds but the shutter will fire at like 100th, same goes for the other way, like if the meter says 1000th, it will only fire at around 100th. but then sometimes it will fire correctly. what could be the issue?

the body is very clean and nice so i really hope it is something fixable.

thanks guys!

12-29-2012, 12:36 PM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 40,982
Could be the battery, have you replaced it lately?

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

12-29-2012, 12:38 PM   #3
Inactive Account




Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Original Poster
QuoteOriginally posted by Adam Quote
Could be the battery, have you replaced it lately?
yup, battery is brand new as of less than a week ago.
01-01-2013, 11:32 PM   #4
Senior Member
Reliant K1000's Avatar

Join Date: Nov 2012
Location: BC - On the 49th parallel
Photos: Gallery | Albums
Posts: 231
It sounds to me like the selector is sometimes sticking in the flash sync setting...move the selector back and forth and see if it then will magically start working.

Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
fire, fires, meter, pentax, shutter
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax ME Super auto-release problem fandart Pentax Film SLR Discussion 3 10-21-2012 02:21 PM
ME super problem rob_k20d Pentax Film SLR Discussion 7 09-21-2012 12:23 AM
Pentax ME Super - Aperture Lever Problem ioszhka Pentax Film SLR Discussion 9 02-10-2011 03:30 AM
Pentax ME (not Super) crank/rewind problem Adnan87 Troubleshooting and Beginner Help 3 11-25-2010 10:07 AM
Problem with non Pentax lenses MikePerham Pentax SLR Lens Discussion 16 10-07-2009 10:24 PM



All times are GMT -7. The time now is 09:03 PM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top