Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
01-16-2013, 09:08 AM   #1
New Member




Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Something wrong with my pentax me super

There are some tiny things inside my camera.(Left upper side)
Every photo get this thing, I checked my lens and I sure it is not a problem caused by the scanner because I can find that things on the film.
It come up recently......and I tried to clean the film gate but it seems not working....
What can I do?














01-16-2013, 09:21 AM   #2
Senior Member




Join Date: Apr 2012
Posts: 126
as i see it, it should be near the film, probably in the back of the mirror box...
make sure you have enough light and you'll find it, you could also use a rocket blower or something to get rid of the dust and these fibers...
01-16-2013, 09:32 AM   #3
Site Supporter




Join Date: Jan 2010
Location: Michigan
Photos: Gallery
Posts: 2,179
I have had very similar "junk" at the top of the scans of negs that were scanned by a developing shop. (see below, at top center)
As it was not seen on the original negatives, and the junk was always in a similar position I concluded it was hairy stuff in the scanner.
Attached Images
 
01-16-2013, 09:33 AM   #4
Veteran Member
Nesster's Avatar

Join Date: Oct 2006
Location: NJ USA
Photos: Gallery
Posts: 13,047
I've had that. It is a hair in the mirror box or shutter. Take the lens off and look around, it will be at the bottom. You may need to flip the mirror up (shutter in B) to take a further look.

01-16-2013, 09:36 AM   #5
New Member




Join Date: Jan 2013
Posts: 2
Original Poster
thanks all for reply I've clean the mirror box although I can't found anything but I will try to see it is work.
thx a lot
01-16-2013, 09:40 AM   #6
Pentaxian
Not a Number's Avatar

Join Date: Mar 2012
Location: Venice, CA
Posts: 4,258
Looks like dust on the film aperture. Get a pencil, make a loop of sticky tape with sticky side out, stick it to the end of the pencil.

Take the lens off the camera, open the film back (rewinding any film first), set the shutter to bulb, attach cable release, fire the shutter with the release and lock the shutter open. You should see the dust/fuzz on the lower right of the film aperture (aiming the camera at a light source or well lit white surface will help). Remove with sticky tape or tweezers or blower.
01-16-2013, 10:41 AM   #7
Veteran Member
kcobain1992's Avatar

Join Date: Dec 2010
Location: Bucharest, Romania
Photos: Gallery
Posts: 1,409
Also note that being on top side of pictures means that it's on bottom side of camera.
01-16-2013, 05:44 PM   #8
Veteran Member
titrisol's Avatar

Join Date: Dec 2007
Location: In the most populated state... state of denial
Photos: Gallery | Albums
Posts: 1,098
Look in the bottom left and bottom right o your camera
but I doubt this is at the camera
it is either on the lens or in the scanner

01-16-2013, 06:15 PM   #9
Veteran Member
Nesster's Avatar

Join Date: Oct 2006
Location: NJ USA
Photos: Gallery
Posts: 13,047
Mine was a pet hair... I remember it was in front of the shutter, or sticking from the bottom of the mirror box. Close enough to leave a shadow.
02-13-2013, 11:35 AM   #10
Veteran Member
hongzhibin1987's Avatar

Join Date: Feb 2012
Location: Albuquerque, NM
Posts: 441
lol it seems to be some hair thing.
Or probably scanner is dirty lol
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
film
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Am I doing something wrong with my Jupiter-9? pencilnink Pentax SLR Lens Discussion 19 05-02-2011 05:29 AM
Something Wrong with my K-r? broah Pentax K-r 4 03-04-2011 03:34 PM
Is something wrong with my K1000? thehof Pentax Film SLR Discussion 9 02-11-2011 12:40 AM
What's wrong with my ME Super? Taikonaut Pentax Film SLR Discussion 11 09-11-2009 07:50 AM
Is it me or there's something wrong with my K300? alexeyga Pentax SLR Lens Discussion 19 06-10-2009 08:37 AM



All times are GMT -7. The time now is 02:25 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top