Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-10-2013, 01:36 AM   #1
Inactive Account




Join Date: Oct 2013
Location: London
Posts: 12
MZ-60 Glitch (or am I a dinosaur?)

Had the MZ-60 for some time but only just got around to etting the item juiced up. I was trying out the functions before loading film. Before attaching the lens I can only get M mode to display. Iso, speed, flash and motor wind all change. Date works. Camera fires and all is working as it should with the mechanics. BUT when I mount the SMC 35-80 (bought on ebay and previously untried) the display only shows av with - - beneath and nothing else will come up on the display. Is a film required in the camera before the display will allow change to auto mode or is there a problem with the lens? If anyone has experience of a similar problem all suggestions gratefully received

10-10-2013, 01:41 AM   #2
Administrator
Site Webmaster
Adam's Avatar

Join Date: Sep 2006
Location: Arizona
Photos: Gallery | Albums
Posts: 40,979
If this is the lens you bought (SMC Pentax-A 35-80mm F4-5.6 Reviews - A Zoom Lenses - Pentax Lens Reviews & Lens Database), then it isn't compatible with the MZ-60. See:
The Pentax Camera Lens Compatibility Chart

Adam
PentaxForums.com Webmaster (Site Usage Guide | Site Help | My Photography)



PentaxForums.com's high server and development costs are user-supported. You can help cover those costs by donating. Or, buy your photo gear from our affiliates, Adorama, B&H Photo, or Topaz Labs, and get FREE Marketplace access - click here to see how! Trusted Pentax retailers:

10-10-2013, 03:23 AM   #3
Inactive Account




Join Date: Oct 2013
Location: London
Posts: 12
Original Poster
Yep dat's da bunny - doh! Back to ebay it is then. Thanks for the speedy response, A - be back when I've bought the compatible lens and it still won't work (ever the optimist!)
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, change, display, film, lens, mode, mz-60
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Am I a saint or a fool? top-quark Pentax SLR Lens Discussion 48 07-17-2012 07:09 AM
Am I confused or did I just about steal this A 35mm F2? PPPPPP42 Pentax SLR Lens Discussion 25 04-02-2012 07:26 AM
I got my first vintage lens, does it not work or am I just stupid? (or both) sethrw Pentax SLR Lens Discussion 11 03-21-2012 10:28 PM
Pentax K7 Price Watch? Or I am waiting because I am a cheap, errr, frugal SOB thread brecklundin Pentax DSLR Discussion 240 03-26-2010 10:01 AM
I am losing my mind!!! or am I? Buddha Jones General Talk 16 07-13-2007 06:28 AM



All times are GMT -7. The time now is 11:32 AM. | See also: NikonForums.com, part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top