Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Reply
Show Printable Version Search this Thread
10-15-2020, 07:38 AM   #1
New Member




Join Date: Oct 2020
Posts: 2
Pentax MX Shutter Not Firing and No Tension In Film Advance.

Hello, this is my first post on here so appologies if its in the wrong category

I have frequently come to this forum for help with my pentax MX however the issue I had was always covered by someone else.

However this time I cant seem to find any information on thie problem. The issue is that when I wind the film advance lever there is little resistance, I deduced that to be becuse the black thing (circled in green) was not being pused down as it hadnt moved when I pressed the shutter. The two gears circled in red also do not move when the film advance is moved. The shutter presses down and the mechanism in the bottom right moves but I belive the issue lies under the blck plate.

I had already removed the assembly that is ussually inside this camera as my shutter was stuck and i was fixing that howver as I went to screw it all back in one of the screws fell down where the green circle is and I am assuming that it is the cause of the issue however I may be wrong but im sure it cant help it being there.

If i can Id like to know if i can remove the black plate without having to dissasemble the camera too much as I dont have the experience and skill neccessary for a big dissasebaly job, however if there is another fix i can try I'm all ears.



10-15-2020, 07:58 AM   #2
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter




Join Date: Feb 2018
Posts: 309
No image with green circle or red circled items attached.
10-15-2020, 08:05 AM   #3
Loyal Site Supporter
Loyal Site Supporter
pschlute's Avatar

Join Date: Mar 2007
Location: Surrey, UK
Photos: Gallery
Posts: 4,425
QuoteOriginally posted by ProfessorBuzz Quote
No image with green circle or red circled items attached.
Allow me........

---------- Post added 10-15-20 at 04:06 PM ----------

Seriously though it sounds like the re-wind button on the bottom of the camera is either pressed in or not functioning ?
Attached Images
 
10-15-2020, 05:04 PM   #4
New Member




Join Date: Oct 2020
Posts: 2
Original Poster
Sorry I thought I had posted a link, I think I've attatched it now.

Attached Images
View Picture EXIF
IPhone 7  Photo 
Reply

Bookmarks
  • Submit Thread to Facebook Facebook
  • Submit Thread to Twitter Twitter
  • Submit Thread to Digg Digg
Tags - Make this thread easier to find by adding keywords to it!
camera, cant, film, film advance, fix, issue, mx, pentax, pentax help, pentax mx, pentax mx shutter, pentax service, photography, plate, repair, service, shutter, tension in film, troubleshooting, warranty
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pentax MX advance lever no 20 degree position deepbluish Repairs and Warranty Service 6 01-27-2020 07:10 AM
Nature Surface Tension - Tension Pete_XL Post Your Photos! 4 12-11-2019 06:04 PM
Super A - Film advance keeps advancing -- shutter not firing -- Help! poogene2001 Troubleshooting and Beginner Help 5 01-20-2018 03:40 AM
Pentax MX film advance, not on spool? RustyT Pentax Film SLR Discussion 8 08-30-2017 01:42 PM
ME Super help - no film advance crank tension, rewind button stuck mclean8 Pentax Film SLR Discussion 2 11-06-2009 07:27 PM



All times are GMT -7. The time now is 06:09 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top