Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Showing results 1 to 6 of 6 Search:
Forum: Pentax Medium Format 04-17-2018, 12:43 PM  
Missing Files
Posted By team_ream
Replies: 2
Views: 275
Using my 645z, I shot a few photos to card yesterday and now the card is showing up empty. It was a very rushed situation and I was using a card formatted to my 645z earlier in the week that I had already dumped to my computer. I don't remember if I reformatted, but the camera did not give me a "Card is not formatted" error, so I just pulled it out and shot the few frames I needed and was on my way. I even reviewed at one point to check exposure and files were visible (or at least the most recent one). Upon attempting to dump card, LIghtroom and Finder showed nothing. Reinserted into 645z and got the "card not formatted message." Currently running recovery and files are coming up, but all from the previous dates. Is this something anyone else has experienced or is a known issue? Thanks!
Forum: Pentax Medium Format 09-14-2017, 09:38 AM  
P-TTL Cord Not Firing
Posted By team_ream
Replies: 5
Views: 491
Do they make a hot shoe cord? I can't seem to find one.
Forum: Pentax Medium Format 09-13-2017, 03:03 PM  
P-TTL Cord Not Firing
Posted By team_ream
Replies: 5
Views: 491
Thank you. If the latter were the case, it doesn't seem like the flash would fire when directly mounted on the shoe, correct? Seems unlikely, but maybe I received two defective units.
Forum: Pentax Medium Format 09-13-2017, 12:50 PM  
P-TTL Cord Not Firing
Posted By team_ream
Replies: 5
Views: 491
Hi All,
I'm shooting a 645z with 540FGZ II, which fires reliably on the shoe. However, when connected via Vello P-TTL cord for Pentax (OCS-P3) I get nothing. I assumed I had a defective unit, so I ordered another and it still does not fire. Vello tech support seems to be at a loss and we all know how helpful 645z Support is from Ricoh/Pentax. I'm hoping one of you might know the secret. Cheers!
Forum: Troubleshooting and Beginner Help 06-08-2017, 08:07 AM  
645Z Intermittent Mirror Stick
Posted By team_ream
Replies: 2
Views: 378
Yes, shutter release is delayed, though mirror flip is not. Exposure is fine in all modes (m,Av,Tv) and the issue occurs in manual and autofocus, so I don't think focus-priority would be an issue, though I'm not sure if I've tried it.
Forum: Troubleshooting and Beginner Help 06-06-2017, 09:06 AM  
645Z Intermittent Mirror Stick
Posted By team_ream
Replies: 2
Views: 378
Hello,
I am having an issue in which the mirror on my 645z will stick up for about a half second before capture. It doesn't happen with every frame, but probably 20% of the time and there is no condition that I can identify that causes it to happen. I've tried resetting to factory settings and trying all options on shake reduction. Has anyone else experienced this? It's extremely frustrating and I am currently unable to use the camera for anything besides still life. Thank you!
Search took 0.00 seconds | Showing results 1 to 6 of 6

 
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:40 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top