Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Showing results 1 to 6 of 6 Search:
Forum: Monthly Photo Contests 10-10-2013, 08:21 AM  
Moonshot
Posted By rcousine
Replies: 0
Views: 227
Perhaps pushing the boundaries of astrophotography a bit, but I would point you to the correctly exposed stars in the night sky. The land is lit by moonlight.
Forum: Pentax Forums Giveaways 07-02-2013, 11:52 AM  
Ricoh GR Digital IV Giveaway: Ending 7/8/2013!
Posted By rcousine
Replies: 630
Views: 72,778
Forum: Post Your Photos! 07-02-2013, 11:50 AM  
Cityscape Paris when it Drizzles
Posted By rcousine
Replies: 0
Views: 409
A photo from last Fall's trip to Paris. I'm atop Notre Dame, looking out over Paris. There's no filter on the lens, but this may have been post-processed with a funky color curve.

Camera: my doughty Pentax K-x in white, highly recommended because people think it's cute, not pro.
Lens: DA-L 18-55, in matching white, somewhat like this, but no weather sealing, metal mount, or quick-shift manual focusing.
Forum: Pentax News and Rumors 09-20-2010, 04:08 PM  
Pentax K-5 Officially Announced
Posted By rcousine
Replies: 533
Views: 163,727
Bad PR department, but good cameras? I'm ok with this. :)
Forum: Pentax DSLR Discussion 04-26-2010, 01:03 PM  
K100DS vertical line on sensor?
Posted By rcousine
Replies: 7
Views: 3,286
Thanks for the suggestions. To answer some questions:

-I haven't checked properly (lay two images over each other in Pixelmator), but I'm almost certain it's in the same place on every pic. I'll confirm that asap.

-Good suggestion about cloning the row! That's a definite way to rescue some of my shots.

-Almost all of my shots are RAW. I usually just use iPhoto, but I previously cranked a few shots through Pentax's developer or some other. Same, though it might do better with the low-ISO shots.

-It is in every shot, but far less visible in low-ISO stuff. Presumably the system is able to compensate better. Is this normal for hot pixels?

-I'll cross-check with another card, but yes, looks like a sensor failure. Oh well, time to start saving for a K-x! I wanted movie mode anyways :).
Forum: Pentax DSLR Discussion 04-26-2010, 12:51 AM  
K100DS vertical line on sensor?
Posted By rcousine
Replies: 7
Views: 3,286
So somewhere around the end of September last year, I started seeing a vertical-line artifact in photos on my K100D Super. Here's a crop:

Attachment 60597

(I've rotated this).

-It's definitely much more visible at high ISO. At 800 ISO it's much harder to find. I can just find examples of it in my ISO 200 images if I really try. This, however, is an example at 3200, where it's a pretty distinct blue-tinted line.

-it's pretty much centred on the sensor, and extends up about 2/3 of the sensor. I haven't measured it precisely.

-Firmware is 1.00. That's the one and only for a D Super, right?

Anyone experienced this? What are the likely cures? What was the likely cause? Is this pretty much a "send it to Pentax" problem?

Otherwise, the camera is working just fine.
Search took 0.01 seconds | Showing results 1 to 6 of 6

 
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:33 PM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top