Forgot Password
Pentax Camera Forums Home
 

Showing results 1 to 2 of 2 Search: Liked Posts
Forum: Lens Clubs 05-27-2019, 11:30 AM  
The DA Limited Club
Posted By Jason 407
Replies: 5,197
Views: 972,088
DA 70mm limited and K-5. 1/60, f3,5, ISO 2200. Admittedly not a stellar shot, but one of the first I captured with (both new to me) my DA 70 and my K-5.

Piper:
Forum: Pentax SLR Lens Discussion 02-10-2015, 07:54 AM  
What to do with my DA* 16-50?
Posted By Jason 407
Replies: 25
Views: 2,504
You would be surprised at how bad my family snapshots can be, even with good glass. :p I'm not trying to please myself, but rather my wife, who is unfortunately a harsh critic of kid pics. I've been trying to practice manual focus, but the lighting can sometimes be bad enough that I either have to crank my ISO way up, or I can't budge from f2.8, which just makes it that much harder. Posed shots are usually ok, but I like to catch them doing things a little kid does, which implies seemingly randomized motion. Semi-reliable autofocus would at least take that off my hands. Plus there's the whole 5-pound brick that I get to tote around (exaggeration, but it seems like it sometimes).

I've been staring longingly at the Fuji X cameras for a little while, and I'd love to take that plunge. It would require me to get decent money in exchange for some (or all? yikes) of my Pentax gear first, though. The budget is effectively zero for photography equipment at present. I'm sure I'd have to either step way back in lens quality (though the Fuji kit lenses get a good rap) or down to probably just one lens for the time being. Problem is that I have competing needs of fastish wide for inside and because I just happen to like it and longer for my son's soccer games. Hard to get a fast 24mm and 150-200mm in one lens.

---------- Post added 02-10-15 at 09:58 AM ----------



I figured out the issue with the process, and I think you're right about being able to activate debug without PKTether. The camera's firmware is very particular about the stream of characters it reads, and it seems like that (for mine, at least) if there isn't a DOS carriage-return/line-feed pair at the end of the line, it ignores the MODSET.XXX file. Once I figured that out and converted the (Mac OS X-created) file to DOS, it worked like a charm.

I'm now happily screw-driving to my heart's content. Now I get to be reminded of just how mediocre the K10D's low-light autofocus really is. ;)
Search took 0.00 seconds | Showing results 1 to 2 of 2

 
Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:27 AM. | See also: NikonForums.com, CanonForums.com part of our network of photo forums!
  • Red (Default)
  • Green
  • Gray
  • Dark
  • Dark Yellow
  • Dark Blue
  • Old Red
  • Old Green
  • Old Gray
  • Dial-Up Style
Hello! It's great to see you back on the forum! Have you considered joining the community?
register
Creating a FREE ACCOUNT takes under a minute, removes ads, and lets you post! [Dismiss]
Top